Dans sporcuları Alize Sekman, Binnur Şimsek ve Volkan Akkaya’nın bir araya gelmesiyle oluşan proje Başkent’te dans tutkunlarının karşısına çıkacak. Gösteri 6 Şubat’ta Çayyolu’nda gerçekleşecek.
YURT dışında yapılıyor. Bir bara gidiyorsunuz, orada bir şov olduğunu öğreniyorsunuz. Çok ünlü bir çiftin ya da 3 kişinin şovunu izliyorsunuz. ‘Aaa kız çok güzelmiş, fiziği ne kadar güzel…’ Bu değil. Siz gerçekten orada bir şey izliyorsunuz. Onun için de biz isim üzerinden yola çıkıp, isimle beraber marka olmak istiyoruz. Sahneye kapıyı açmak istiyoruz. Bir kapı açılıyor ve siz o sahneye giriyorsunuz. İşte bu, gece hayatında da olabilir. Bunu, biraz buraya taşırsak, gerçekten danstan çok haberi olmayan kesime de ulaşmış olacağımızı düşünüyorum.”
ÜÇ milli “dans sporcusu”nun bir araya gelmesiyle oluşan “Salsa Torero” projesi, 6 Şubatta Başkent’te dans tutkunlarının karşısına çıkacak.
5 önce başladı Grup üyelerinden Alize Sekman, projenin Çayyolu’ndaki özel bir mekanda gerçekleşecek gösteriyle başkentlilerle buluşacağını kaydetti. Projenin, 5 ay önce Antalya’da sanatçı Levent Dörtel’in önerisiyle hayata geçtiğini anlatan Alize Sekman, “Torero”nun “matador” anlamına geldiğini, projede matadoru Volkan Akkaya’nın, boğaları ise kendisi ve Binnur Şimşek’in canlandırdığını söyledi.
Tek başına bir dansçı Sekman, “Salsa Torero” benzeri dünyada birçok proje olduğunu ifade ederek, “Bir dansçı tek başına en fazla ne yapabilir? Klipte oynayabilir. Dansçı, hep sanatçının arkasında figüratif bir rol alıyordu. Biz bunu değiştirmeye karar verdik. Sanatçının arkasında figüratif olarak dans eden dansçı değil, gerçekten o konseptin içinde olan, takım olacak bir şey hayal ettik. ‘Müzik yapan enstrümanlardan bir tanesi olmalı, dışardan bir eleman olarak girmemeli’ diye düşündük. Dolayısıyla Salsa Torero’yu bu amaçla 3 kişi olarak kurduk” diye konuştu. Projeyi bir marka haline getirmek istediklerini belirten Sekman, düşüncelerini şöyle aktardı:PROJE ile insanlarda dans sporuna ilişkin merak uyandırmayı hedeflediklerini anlatan Sekman, “En önemli amaç insanlara soru sordurmak. Soru şu, birincisi ‘bunlar hangi dansı yapıyor?’, ikincisi ‘bunlar kim acaba?’ İyi bir şey olursa soracaklarını düşünüyorum. Biz çok büyük şeyler yapacağız” dedi. Projeyi yurt dışındaki festivallere taşımayı da amaçladıklarını söyleyen Sekman, “Bu sadece sahnede olan. Sahnenin arkasında da çalışmalara yürüyecek. Sahnenin arkasında da biz bu şovları geliştirip festivale uygun şeyler de çıkartacağız” dedi.
Sekman, Salsa Torero’nun uzun vadeli bir proje olduğunu belirterek, projenin devamını sağlamak için öğrenciler yetiştirdiklerini de bildirdi.
Provalardaki zorluklar
Provalardaki sıkıntılara da değinen Sekman, 3 kişinin sürekli olarak eş zamanlı bir şey yapmak zorunda olmasının ve mekanlarda ayrılan pistlerin darlığının yaşadıkları zorluklar arasında olduğunu söyledi.
Copyright © Ankara Etkinlik 2016. All rights reserved.